Ruokaturvallisuus ja elintarviketeknologia | SeAMK.fi

Ruokaturvallisuus ja elintarviketeknologia

Suomalainen ruoka tuotetaan puhtaassa ympäristössä. Tutkimusryhmässämme edistämme laadukasta ja turvallista ruoantuotantoa yhdessä yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa. Kehitämme ja innovoimme eri osa-alueita kestävässä ja vastuullisessa ruoantuotannossa. Näin ruokatuotteet vastaavat paremmin kuluttajien toiveita.

Tutkimusryhmän teemat

  • Hygieeniset tuotantotilat, -prosessit ja –laitteet
  • Omavalvontaan liittyvät kemiallinen ja mikrobiologinen riskinarviointi, hyvät käytänteet ja HACCP-järjestelmät
  • Ruokatuotantoprosessien jatkuva parantaminen (lean-periaatteet)
  • Eläin- ja kasvisperäiset tuotteet (sis. korvikkeet)
  • Resepti- ja tuotekehitys sekä aistinvarainen laatu
  • Lemmikkiruoan turvallisuus sekä tuotteiden että prosessien kehitys
  • Kuvantamismenetelmät, konenäkö ja muut mittausmenetelmät
  • Elintarvikeprosessien automaattinen laadunhallinta
  • Pakkausteknologia ja yksilöllisten pakkausten kehittäminen
  • Hävikki- ja ainetasehallinta ruoantuotantoprosesseissa

Käynnissä olevat hankkeet

Päättyneet hankkeet

Muuta

  • Gun Wirtanen, kunniajäsen R3Nordic (Nordic association clean room and contamination control) -yhdistyksessä