Restonomi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen | SeAMK.fi

Restonomi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen

SeAMKin Restonomi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen -koulutus tukee monipuolisesti johtamis- ja kehittämistehtävissä tarvittavaa osaamista. Lisäät osaamistasi ruokapalveluyrityksen toimintaympäristöstä, johtamisesta ja ravitsemuksesta. Vahvistat asiantuntemustasi ruokaketjun toimijana: alan asiantuntija- ja johtotehtävissä, yrityksen vastuutehtävissä ja itsenäisenä yrittäjänä. Ylemmästä ammattikorkeakoulututkinnosta saat pätevyyden virkaan, joka edellyttää ylempää korkeakoulututkintoa.

Tutkintonimike: Restonomi (ylempi AMK)
Tutkinnon laajuus: 90 op, 2 vuotta

SeAMK on Suomen paras ammattikorkeakoulu

Seinäjoen ammattikorkeakoulu (SeAMK) on kolmatta kertaa Suomen paras ammattikorkeakoulu valtakunnallisen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyn (AVOP) vuoden 2022 tuloksissa. AMK-tutkintoon valmistuneiden mielestä SeAMKissa on Suomen paras opiskelutyytyväisyys, parhaat opintojen sisällöt ja oppimisympäristöt sekä parhaimmat opiskelun tukipalvelut ja työelämäyhteydet. Kansainvälisyyden, työelämäneuvonnan, harjoittelun ja opinnäytetyön osa-alueilla SeAMK ylsi toiselle sijalle. Tässä valtakunnallisessa kyselyssä opiskelijat arvioivat ja antavat palautetta toteutuneesta koulutuksesta. (Lähde: vipunen.fi)

Paras restonomien ylempi AMK-koulutus

SeAMKin restonomikoulutus (ylempi AMK) sai valtakunnallisen AVOP-kyselyn vertailussa parhaat pisteet. (Lähde: vipunen.fi)

  • Kevään toinen yhteishaku
  • Tutkinto: Restonomi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen

  • Laajuus: 90 op, 2 vuotta

  • Aloituspaikat:

    • Monimuotototeutus: 12

Kevään 2024 toisessa yhteishaussa Restonomi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen -koulutus on haettavana verkkopainotteisena monimuotototeutuksena.

Ruokaketjun kehittämisen opinnot

Restonomi (ylempi AMK) -opinnoissa perehdytään tutkimus- ja kehittämismenetelmiin, ruokaketjun toimintaympäristön muutostekijöihin ja riskeihin, ravitsemukseen, ruokatuotantoprosessin kehittämiseen, johtamiseen ja markkinointiin.  Koulutuksen aikana saat monialaisen näkemyksen ruokaketjusta. Osa opinnoista suoritetaan monialaisissa ryhmissä, joissa on sekä agrologi-, insinööri- että restonomitaustaisia opiskelijoita.

Koulutuksen laajuus on 90 opintopistettä. Opinnäytetyön laajuus tästä on 30 op. Opinnäytetyö liittyy työelämän kehittämiseen ja voit kohdentaa sen haluamallesi alueelle. Opinnäytetyön rooli on ylemmässä amk-tutkinnossa keskeinen ja sen tekeminen tai sitä tukevat opinnot aloitetaan heti opintojen alkuvaiheessa. Valinnaisissa opinnoissa voit syventää osaamistasi tarjolla olevista aiheista.

Opinnoissa perehdytään muun muassa seuraaviin aiheisiin:

  • tutkimus- ja kehittämismenetelmiin
  • ruokaketjun toimintaympäristön muutostekijöihin ja riskeihin
  • ravitsemukseen
  • ruokatuotantoprosessin kehittämiseen
  • strategiseen johtamiseen
  • esimiestyöhön
  • viestintään ja markkinointiin

Ylempi AMK-tutkinto työn ohessa

Koulutus on mahdollista SeAMKissa suorittaa työn ohessa. Kevään 2024 toisessa yhteishaussa haettavana olevassa koulutuksessa opinnot toteutetaan verkkopainotteisena monimuoto-opetuksena. Aikaan sidottua opetusta on noin 2–4 viikon välein loppuviikosta (torstai, perjantai, lauantai), 1–3 päivää kerralla. Osa aikaansidotusta opetuksesta toteutetaan SeAMKin kampuksella Seinäjoella, osa hybridiopetuksena ja osa etäopetuksena. Lähipäivien välillä on erilaisia opiskeluun liittyviä tehtäviä.

Hakeminen Ruokaketjun kehittämisen koulutukseen

Ruokaketjun kehittämisen koulutukseen haetaan korkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa Opintopolku-palvelussa.

KARVI Excellence.Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi on myöntänyt Seinäjoen ammattikorkeakoululle Excellence-laatuleiman poikkeuksellisen korkealaatuisesta kehittämistyöstä.