Suomalainen ruoka tuotetaan puhtaassa ympäristössä. Tutkimusryhmässämme edistämme laadukasta ja turvallista ruoantuotantoa yhdessä yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa. Kehitämme ja innovoimme eri osa-alueita kestävässä ja vastuullisessa ruoantuotannossa. Näin ruokatuotteet vastaavat paremmin kuluttajien toiveita.
Tutkimusryhmän teemat
- Hygieeniset tuotantotilat, -prosessit ja –laitteet
- Omavalvontaan liittyvät kemiallinen ja mikrobiologinen riskinarviointi, hyvät käytänteet ja HACCP-järjestelmät
- Ruokatuotantoprosessien jatkuva parantaminen (lean-periaatteet)
- Eläin- ja kasvisperäiset tuotteet (sis. korvikkeet)
- Resepti- ja tuotekehitys sekä aistinvarainen laatu
- Lemmikkiruoan turvallisuus sekä tuotteiden että prosessien kehitys
- Kuvantamismenetelmät, konenäkö ja muut mittausmenetelmät
- Elintarvikeprosessien automaattinen laadunhallinta
- Pakkausteknologia ja yksilöllisten pakkausten kehittäminen
- Hävikki- ja ainetasehallinta ruoantuotantoprosesseissa
Käynnissä olevat hankkeet
- Food Business Challenge (FBC)(Avautuu uuteen ikkunaan)
- Food Industry SME’s Sustainability Support and Help (FISSH)(Avautuu uuteen ikkunaan)
- Vastuulliset ja vähähiiliset elintarvikkeet (VHH)(Avautuu uuteen ikkunaan) https://projektit.stage.dev.seamk.fi/kestavat-ruokaratkaisut/vhh-vastuulliset-ja-vahahiiliset-elintarvikkeet/
- Lisäarvoa maatilayrityksille datasta ja sen hallinnasta(Avautuu uuteen ikkunaan)
- Future Frami Food Lab(Avautuu uuteen ikkunaan)
- FoodPathS(Avautuu uuteen ikkunaan)
- HIGHFIVE(Avautuu uuteen ikkunaan)
- KasvisPro(Avautuu uuteen ikkunaan)
- Luonnontuotealan toiminnan edistäminen(Avautuu uuteen ikkunaan)
Päättyneet hankkeet
- Wasteless Food Services in Finland (Avautuu uuteen ikkunaan)
- EQVEGAN – European Qualifications& Competences for the Vegan Food Industry (Avautuu uuteen ikkunaan)
- Regions4 Food
- Food Living Labs Connecting People
- Wise Frami Food
- REMU Terveellisemmiksi reformuloitujenmenetys-ruokatuotteiden kehittäminen
- Paikalliset proteiinit kansainvälisten innovaatioiden lähteenä PIKI
- Muovisampo
- Ilmastokestävät elintarvikeprosessit (IKE)
- Oivallista Ruokaa(Avautuu uuteen ikkunaan)
- Ruokahävikin vähentäminen julkisissa suurkeittiöissä – Wasteless (Avautuu uuteen ikkunaan)
- Frami Food Lab -kehittämishanke (Avautuu uuteen ikkunaan)
- Pohjanmaan Elintarvikeyritykset Kasvuun(Avautuu uuteen ikkunaan) (Elintarvikealan brändättyjen tuoteperheiden kiihdytysohjelma – alueiden välinen ohjelma)
- Food Bait – better food as growth and attraction factor for the Kvarken(Avautuu uuteen ikkunaan)
Muuta
- Gun Wirtanen, kunniajäsen R3Nordic (Nordic association clean room and contamination control) -yhdistyksessä