Suomalainen ruoka tuotetaan puhtaassa ympäristössä. Tutkimusryhmässämme edistämme laadukasta ja turvallista ruoantuotantoa yhdessä yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa. Kehitämme ja innovoimme eri osa-alueita kestävässä ja vastuullisessa ruoantuotannossa. Näin ruokatuotteet vastaavat paremmin kuluttajien toiveita.
Tutkimusryhmän teemat
- Hygieeniset tuotantotilat, -prosessit ja –laitteet
 - Omavalvontaan liittyvät kemiallinen ja mikrobiologinen riskinarviointi, hyvät käytänteet ja HACCP-järjestelmät
 - Ruokatuotantoprosessien jatkuva parantaminen (lean-periaatteet)
 - Eläin- ja kasvisperäiset tuotteet (sis. korvikkeet)
 - Resepti- ja tuotekehitys sekä aistinvarainen laatu
 - Lemmikkiruoan turvallisuus sekä tuotteiden että prosessien kehitys
 - Kuvantamismenetelmät, konenäkö ja muut mittausmenetelmät
 - Elintarvikeprosessien automaattinen laadunhallinta
 - Pakkausteknologia ja yksilöllisten pakkausten kehittäminen
 - Hävikki- ja ainetasehallinta ruoantuotantoprosesseissa
 
Käynnissä olevat hankkeet
- Food Business Challenge (FBC)(Avautuu uuteen ikkunaan)
 - Food Industry SME’s Sustainability Support and Help (FISSH)(Avautuu uuteen ikkunaan)
 - Vastuulliset ja vähähiiliset elintarvikkeet (VHH)(Avautuu uuteen ikkunaan) https://projektit.stage.dev.seamk.fi/kestavat-ruokaratkaisut/vhh-vastuulliset-ja-vahahiiliset-elintarvikkeet/
 - Lisäarvoa maatilayrityksille datasta ja sen hallinnasta(Avautuu uuteen ikkunaan)
 - Future Frami Food Lab(Avautuu uuteen ikkunaan)
 - FoodPathS(Avautuu uuteen ikkunaan)
 - HIGHFIVE(Avautuu uuteen ikkunaan)
 - KasvisPro(Avautuu uuteen ikkunaan)
 - Luonnontuotealan toiminnan edistäminen(Avautuu uuteen ikkunaan)
 
Päättyneet hankkeet
- Wasteless Food Services in Finland (Avautuu uuteen ikkunaan)
 - EQVEGAN – European Qualifications& Competences for the Vegan Food Industry (Avautuu uuteen ikkunaan)
 - Regions4 Food
 - Food Living Labs Connecting People
 - Wise Frami Food
 - REMU Terveellisemmiksi reformuloitujenmenetys-ruokatuotteiden kehittäminen
 - Paikalliset proteiinit kansainvälisten innovaatioiden lähteenä PIKI
 - Muovisampo
 - Ilmastokestävät elintarvikeprosessit (IKE)
 - Oivallista Ruokaa(Avautuu uuteen ikkunaan)
 - Ruokahävikin vähentäminen julkisissa suurkeittiöissä – Wasteless (Avautuu uuteen ikkunaan)
 - Frami Food Lab -kehittämishanke (Avautuu uuteen ikkunaan)
 - Pohjanmaan Elintarvikeyritykset Kasvuun(Avautuu uuteen ikkunaan) (Elintarvikealan brändättyjen tuoteperheiden kiihdytysohjelma – alueiden välinen ohjelma)
 - Food Bait – better food as growth and attraction factor for the Kvarken(Avautuu uuteen ikkunaan)
 
Muuta
- Gun Wirtanen, kunniajäsen R3Nordic (Nordic association clean room and contamination control) -yhdistyksessä