SeAMK Foorumi: ”Mies ei puhu eikä näytä tunteita.” | SeAMK.fi

SeAMK Foorumi: ”Mies ei puhu eikä näytä tunteita.”

Vuonna 2019 SeAMK Foorumissa murretaan myyttejä (*Arkikielessä myytillä tarkoitetaan esimerkiksi uskomusta, harhakäsitystä tai jotain järkiperusteita vailla olevaa)!

SeAMK Foorumissa myytit ovat yleisesti kuultuja väitteitä, joita ovat purkamassa paloiksi mielenkiintoiset asiantuntijavieraat.

Maaliskuussa miesten puhumattomuuteen ja tunneilmaisuun tartutaan tutkimusta, kokemusta, dialogia ja näyttelijäntyötä yhdistävän nelikon voimin. Psykoterapeutti, yrittäjä Jari Hautamäki, professori Leo Nyqvist, tutkija Henri Hyvönen ja näyttelijä Ville Orttenvuori haastavat tuolloin myös yleisön mukaan keskusteluun. Tapahtuman juontaa viestinnän asiantuntija Tuomas Rauhala SeAMKista.  Tilaisuus on keskiviikkona 27.3. kello 15 – 18 Frami F:n auditoriossa F128 (Kampusranta 11, Seinäjoki).

Jari Hautamäki

Jari Hautamäellä on työurallaan yli 20 vuoden työkokemus miesten maailmassa työskentelystä. Hän on osallistunut useiden alalle kehitettyjen työmallien kehittämiseen ja saanut miestyöstään myös valtakunnallista tunnustusta. Hautamäki on kirjoittanut miesaiheen kirjallisuutta – ensimmäisen jo vuonna 1997 ja viimeisimmän vuonna 2014. Jari Hautamäki toimii nykyisin kasvun ja uudistumisen asiantuntijana yrityksessään Hautamäki Training Oy.

**

Leo Nyqvist
Leo Nyqvist

Leo Nyqvist on sosiaalityön professori Turun yliopistosta. Hänen tutkimusalojaan ovat muun muassa nuorisorikollisuus, nuorten väkivaltakokemukset, lähisuhdeväkivalta eri muodoissaan, miesten kanssa tehtävä väkivaltatyö, maskuliinisuus ja väkivalta. Nyqvist on järjestänyt ammatillista koulutusta lähisuhdeväkivallasta vuodesta 2002 eri ammattiryhmille Suomessa ja Virossa. Hän on ollut myös Turun hallinto-oikeuden asiantuntijajäsen lastensuojelusasioissa vuodesta 1998 lähtien.

**

Henri Hyvönen
Henri Hyvönen. Kuva: Juhani Niiranen / Helsingin Sanomat

Filosofian maisteri Henri Hyvönen on tohtorikoulutettava Helsingin yliopiston Sukupuoli, kulttuuri ja yhteiskunta (SKY) -tohtoriohjelmassa. Hänen väitöskirjatyöskentelynsä on osa WeAll – Yhteiskunnallisesti ja taloudellisesti kestävä tulevaisuuden työelämä -tutkimushanketta. Hyvösen tutkimuksellinen mielenkiinnonkohde on miesten ruumiillisuus ja erityisesti miesten suhde omaan ruumiiseensa kovenevassa työelämässä. Hyvösen tutkimuksen konteksti on sekä Itä-Euroopan että Skandinavian kansallisista kehityslinjoista poikkeava Suomi ja siellä kulttuurisesti rakennettu ”suomalainen mies”, jota hän katselee ymmärtävän ihmistieteen kriittisten lasien läpi. Hyvönen esittää, että miesten pidättäytyminen tunteiden esittämisestä on olemassa oleva, mutta myös muutoksille altis, käyttäytymismalli, johon heitä ei enää aktiivisesti rohkaista. Erityisesti muutokset työelämässä ovat vauhdittaneet jyrkkää sukupuolieroa korostavan maskuliinisuuden murenemista.

**

Ville Orttenvuori
Ville Orttenvuori

Näyttelijä Ville Orttenvuoren teema on Myrkyllistä miehisyyttä – sterotypioita ja totuuksia miehisyydestä ja tuntemisesta.

“Osiossani puhun keveällä otteella omakohtaisten kokemuksieni kautta vielä nykyäänkin tiukassa istuvista käsityksistä miehisyydestä ja siitä, millainen miehen suhtautumisen kuuluisi perinteisesti olla omiin tunteisiin ja niiden ilmaisuun. Miten mies käsittelee tunteitaan, milloin mies ilmaisee tunteensa ja miten. Ja kun näin tapahtuu, miten siihen reagoivat toiset lajikumppanit.”

**

SeAMK Foorumin tapahtumat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille. Syksyn luennot järjestetään auditoriossa F128 (Frami F, Kampusranta 11, Seinäjoki) kello 15-17 ellei muuta ole ilmoitettu.