Tradenomiopiskelijat saivat vinkkejä alueen yrittäjiltä | SeAMK.fi

Tradenomiopiskelijat saivat vinkkejä alueen yrittäjiltä

kategoria: Hakijalle
seamk virtuaaliyrittäjät saivat vinkkejä alueen yrittäjiltä.

Uusi lukukausi on jälleen pyörähtänyt käyntiin ja pian uudet liiketalouden opiskelijat perustavat ryhmissä omat virtuaaliyrityksensä. Ennen yritysten perustamista opiskelijat saivat kuulla alueen yrittäjien kokemuksia yrittäjyydestä, ja samalla vinkkejä ensimmäisen opiskeluvuoden kestävään virtuaaliyritystoimintaan.

Viime viikon keskiviikkona järjestetyssä yrittäjäpaneelissa olivat tentattavana Tero Luoma (BSTR Luova Konttori), Maarit Karvonen (Seinäjoki Activity Park) ja Emma Varis (Emma’s & Mama’s). Opiskelijat olivat laatineet yrittäjille kiperiä kysymyksiä kaikesta yrittäjyyteen liittyvästä.

Yrittäjät kehottivat opiskelijoita ottamaan kaiken irti virtuaaliyritystoiminnasta ja heittäytymään siihen täysillä mukaan.

– Virtuaaliyritystoiminnan kautta pääsette luomaan oikeita kontakteja työelämään, ja tämä tilaisuus kannattaa hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla, kertoo Tero Luoma.

Yrittäjät kehottivat opiskelijoita perustamaan erilaisia yrityksiä ja olemaan luova yritysideoissa, koska oikeassakin yrityselämässä täytyy rohkeasti uskaltaa olla erilainen.

– Yritystoiminnassa on tärkeää myös hoitaa talousasiat kunnolla, jottei hyvä yritysidea kaadu huonoon taloudenpitoon, neuvoo Maarit.

Kaikki yrittäjät kannustivat opiskelijoita lähtemään ulkomaille esimerkiksi vaihtoon, kun siihen on opintojen aikana mahdollisuus.

– Myös kielten opiskelusta kannattaa ottaa kaikki ilo irti koulussa, sillä yrityselämässä hyvästä ja monipuolisesta kielitaidosta on hyötyä, kertovat yrittäjät.

Yrittäjiltä kysyttiin myös sitä, millainen on menestyvä yrittäjä.

– Menestyvä yrittäjä uskoo unelmiinsa, mutta on realisti, kiteyttää Emma Varis.

 

Virtuaaliyritystoiminta = Ensimmäisen vuoden liiketalouden opiskelijat perustavat pienryhmissä virtuaaliset yritykset, joita he pyörittävät koko ensimmäisen opiskeluvuotensa ajan. Opiskelijat toimivat eri rooleissa yrityksissä, esimerkiksi toimitusjohtajina, talous-, henkilöstö- tai markkinointivastaavina. Virtuaaliyritystoiminnassa tehdään paljon yhteistyötä alueen yritysten kanssa. Näin opiskelijat saavat myös luotua kontakteja työelämään. Virtuaaliyritystoiminta on käytännönläheinen tapa oppia yrittäjyyttä ja liiketaloutta.