SeAMK Tietoprovinssissa 26.-27.3.!
Tietoprovinssi on maksuton ja kaikille kiinnostuneille avoin tapahtuma, jonka tarkoituksena on esitellä eteläpohjalaista tutkimusta, tiedettä ja kehittämistyötä. Tapahtuman järjestää Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys suuren yhteistyökumppanijoukon kanssa. Myös SeAMK on mukana Tietoprovinssissa. SeAMKin tutkimus- ja kehittämistoimintaan pääset tutustumaan seuraavan ohjelman mukaisesti:
Tiistai 26.3.2019
klo 8.30–13 ONKO ROBOTEISTA HYÖTYÄ? Robotit hyvinvointialan yrityksissä – workshop
Paikka: Kampustalon (Kalevankatu 35) auditorio C0062 ja Tapio-Sali
Lisätiedot: https://stage.dev.seamk.fi/tapahtuma/onko-roboteista-hyotya/
Klo 11.15 – 13.45 Moninainen muuttoliike
Paikka: Seinäjoen kaupunginkirjasto, Jaaksi-Sali
– Ari Haasio FT, yliopettaja, SeAMK: ”Oli niillä piccolotkin” – turvapaikanhakijoihin kohdistunut vihapuhe MV-lehdessä
– Paula Kuusipalo, tutkija, TKI asiantuntija, SeAMKSeAMK: Lasten kotoutumisen tutkiminen: lähtökohtia ja tavoitteita
– Toni Ahvenainen, tutkija, Siirtolaisuusinstituutti: Segregaatio kaupunkitilassa.
– Markku Mattila, dosentti, erikoistutkija, Siirtolaisuusinstituutti: Muuttoliike kuntien elinvoima moottorina: case Seinäjoen kaupunkiseutu
Keskiviikko 27.3.2019
klo 13–15 Kestävä yritystoiminta ja kasvu
Paikka: Seinäjoen kaupunginkirjasto, Jaaksi-Sali
– Stigmatisaatio vastuullisen kulutuksen ja tuotannon esteenä? Merja Lähdesmäki & Leena Viitaharju, Ruralia-instituutti, Helsingin yliopisto
– Kestävät yritysstrategiat, Annika Tidström, Vaasan yliopisto
– Vihreä yrittäjyys ja kiertotalouden uudet liiketoimintamahdollisuudet, Sanna Joensuu-Salo & Kirsi Sorama, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
– Optimoimalla kestävämpää kehitystä, Jussi Rasku, Jyväskylän yliopisto
Esitysten jälkeen jatketaan paneelikeskustelulla, johon osallistuvat alustajien lisäksi Yrjö Uurtimo, Kaks’Kättä Työpajalta, Pekka Kontio Etapista ja Katariina Karppinen Lankavasta. Keskustelua virittelee Jarl Matti Anttila Jakamosta.
Klo 13–15 Tulevaisuuden ruoka. Kymmenen minuutin makupaloja
Paikka: Rytmikorjaamo
– Miten Etelä-Pohjanmaalla vähennetään ruokahävikkiä? Susanna Anttila, Etelä-Pohjanmaan liitto
– Ruokaketjun kiertotalouden koulutusyhteistyö, Taina Seppälä-Kolkka, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
– Geenitieto, ruoka ja terveys, Maaria Tringham, Turun yliopisto
– Mitä kuluttaja ajattelee eläinten hyvinvoinnista? Terhi Latvala, Luonnonvarakeskus
– Tulevaisuuden proteiinin tuottaa yritteliäs viljelijä, Hannele Suvanto, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti
– Mitä viljelijät tuottavat tulevaisuudessa? Erkki Vihonen, ProAgria Etelä-Pohjanmaa
Puhetta johtaa Päivi Töyli, Turun yliopiston Brahea-keskus
Koko ohjelma:
Tarkemmat ohjelmatiedot löydät nettisivuilta www.tietoprovinssi.fi tai pdf-liitteestä.