SeAMK tarjoaa robotiikasta uuden opintokokonaisuuden avoimen AMK:n opintoina
Ilmoittautumisaika robotiikan uuteen opintokokonaisuuteen on alkanut. Yhteensä 32 opintopisteen laajuinen kokonaisuus tarjotaan avoimien ammattikorkeakoulun opintoina ja ne alkavat elokuussa. Koulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa.
Koulutuksessa syvennytään robotiikan hyödyntämiseen teollisessa tuotannossa. Koulutus antaa opiskelijalle valmiudet suunnitella robottisoluja erilaisiin teollisuuden sovelluksiin, kuten kappaleenkäsittelyyn, kokoonpanoon ja hitsaukseen. Opiskelija oppii hyödyntämään konenäköä, voima-anturointia ja muuta anturitekniikkaa solun toiminnan joustavuuden lisäämiseksi.
”Robotiikan ja konenäön osaajilla on kova kysyntä teollisuudessa. Teollisuusrobottien hinnat ovat pudonneet merkittävästi ja niiden käyttöönotto on helpottunut, mikä avaa uusia mahdollisuuksia tuotannon tehostamiseen teollisuudessa”, yliopettaja Petteri Mäkelä kertoo.
Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti tekniikan alan tai muun soveltuvan alan korkeakoulututkinnon suorittaneille (esimerkiksi konetekniikka, automaatiotekniikka ja elintarviketekniikka). Koulutukseen voi ilmoittautua myös tekniikan alalla toisen asteen ammatillisen tutkinnon suorittaneet, jotka ovat perehtyneet robotiikkaan työssään.
”Opinnot vaativat tiettyä osaamispohjaa, sillä tavoitteena on lisätä tietoa ja taitoa teollisuusyritysten käyttöön”, Mäkelä kertoo.
SeAMKissa korkean tason oppimisympäristöt
Opiskelu tapahtuu lähiopetuksena enimmäkseen laboratoriossa ja tietokoneluokissa. Robottisolun suunnittelun ja offline-ohjelmoinnin tukena käytetään erilaisia CAD- ja simulointiohjelmistoja. Näitä ohjelmistoja hyödynnetään myös sovelluskohtaisten tarttujien ja kiinnittimien suunnittelussa.
Seinäjoen ammattikorkeakoulussa on huippuluokan laboratoriot robotiikan opiskeluun. Laboratorioissa on muun muassa ABB:n, Fanucin ja Yaskawan teollisuusrobotteja sekä Universal Roboticsin yhteisrobotteja ja Omronin mobiilirobotti. Lisäksi käytössä on FMS-solu, johon on yhdistetty robotisoitu hitsaus, särmäys ja koneistuspaletin panostus sekä itse koneistuskeskus.
Vuonna 2019 valmistuneiden AMK-opiskelijoiden valtakunnallisessa opiskelijapalautekyselyssä SeAMKin oppimisympäristöt saivat parhaat pisteet.
”Tekniikan laboratoriohin on panostettu paljon, ja ne ovat varmasti osa tätä hienoa tulosta”, Mäkelä toteaa.
Ilmoittautuminen 31.5. mennessä
Koulutukseen on tarjolla 30 paikkaa. Ilmoittautuminen päättyy 31. toukokuuta. Ilmoittautuneet valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä siten, että soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneet ovat etusijalla. Opiskelupaikkoja on yhteensä 30.
Tieto koulutukseen hyväksymisestä lähetetään ilmoittautumislomakkeella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen viimeistään 8.6.2020. Hyväksytyn opiskelijan tulee vahvistaa koulutuspaikka 15.6.2020 mennessä.
Koulutukseen ilmoittaudutaan sen verkkosivulla https://stage.dev.seamk.fi/hakijalle/avoin-amk/laajat-opintokokonaisuudet/robotiikka/. Sivulta löytyy myös lisää tietoa muun muassa lähiopetusajoista sekä opintojaksojen sisällöistä.
Lisätietoja koulutuksesta:
Petteri Mäkelä
yliopettaja
Petteri.Makela(a)seamk.fi
+358408302351