SeAMK Foorumissa murretaan tänä vuonna myyttejä – ensimmäisenä vuorossa vanheneminen
SeAMK Foorumi -luentosarja jatkuu uuteen kauteen uuden teeman kanssa. SeAMK Foorumi on SeAMKin koulutukseen ja toimintaan liittyvistä teemoista ja ajankohtaisista aiheista koostuva esitelmä- ja asiantuntijaluentosarja. Luennot ovat avoimia yleisölle sekä maksuttomia.
Vuonna 2019 SeAMK Foorumissa murretaan myyttejä (*Arkikielessä myytillä tarkoitetaan esimerkiksi uskomusta, harhakäsitystä tai jotain järkiperusteita vailla olevaa)!
SeAMK Foorumissa myytit ovat yleisesti kuultuja väitteitä, joita ovat purkamassa paloiksi mielenkiintoiset asiantuntijavieraat. Kevään ensimmäinen myytti tarjoillaan pureksittavaksi keskiviikkona 6. helmikuuta, jolloin yliopettajallamme Jenni Kulmalalla on aiheenaan “Vanheneminen on kurjaa ja sitä pitää hävetä”.
“Väestön ikääntyminen ja vanhusväestön määrän kasvu ovat todellisuutta. Vanhuuteen ja vanhenemiseen liittyvää keskustelua värittää usein hyvin negatiivinen sävy, vanhenemista pelätään ja ikääntyneisiin ihmisiin kohdistuu monenlaisia ennakkoluuloja ja yleistyksiä. Voisiko kuitenkin olla niin, että ikääntymisessä on paljon hyvää? Tällä luennolla murretaan myytti ikääntymisen kurjuudesta. Tämän luennon jälkeen uskallat olla sen ikäinen kuin olet ja arvostat pitkää ikää”, Jenni Kulmala kertoo.
Yliopettaja Jenni Kulmala on terveystieteiden tohtori, gerontologi ja gerontologian ja kansanterveyden dosentti. Hänellä on pitkä kokemus ikääntymiseen liittyvästä tutkimuksesta ja koulutuksesta. Kulmala on opetustehtävien lisäksi tutkijana monissa kansainvälisissä ikääntymisen tutkimusverkostoissa, hän on aktiivinen luennoitsija sekä julkaissut useita artikkeleita ja kirjoja vanhustyön alalta.
MAALISKUUSSA miesten puhumattomuuteen ja tunneilmaisuun tartutaan tutkimusta, kokemusta, dialogia ja näyttelijäntyötä yhdistävän nelikon voimin. Psykoterapeutti, yrittäjä Jari Hautamäki, professori Leo Nyqvist, tutkija Henri Hyvönen ja näyttelijä Ville Orttenvuori haastavat tuolloin myös yleisön mukaan keskusteluun.
Kevätkausi päättyy 7. toukokuuta taloustieteilijä Mika Pantzarin (Helsingin yliopisto) vierailuun. Tuolloin tarkastelussa on myytti ”Kuluttajan pienet teot pelastavat maailman.”
Syyskauden ohjelma täydentyy kevään aikana. Tervetuloa seuraamaan!