Ruoka-ala kasvuun - tehoa kehittämistoimintaan yhteistyön kautta
Ruoka-ala kasvuun –tilaisuus pidettiin SeAMKissa tiistaina 4.12. Tilaisuuteen oli kutsuttu ruoka-alan kehittäjiä, hankerahoittajia, sidosryhmiä, yrittäjiä ja muita toimijoita.
Valtakunnallinen Ruokasektorin koordinaatiohanke kattaa laaja-alaisesti pk-elintarvikeyrittäjyyden kehittämisalat lähiruoan, luomun ja luonnontuotteiden näkökulmasta. Yhteistyön tiivistämiseksi ja eri toimijoiden yhteen saattamiseksi järjestettiin maakunnallinen Ruoka-ala kasvuun -tilaisuus.
Tilaisuuteen koottiin yhteen ruoka-alan toimijoita miettimään miten alueella toteutetaan kehittämisaloihin liittyvää toimintaa ja levitetään onnistuneita käytäntöjä. Samalla kuultiin, mitä valtakunnallisesti tällä hetkellä tehdään ja voidaan poimia sieltä sopivia paloja oman maakunnan kehittämistoiminnan tueksi.
Tilaisuuden ohjelma
Aamupäivän kestäneessä tilaisuudessa eri tahot esittelivät omia hankkeitaan ja toimintaansa. Esillä olivat seuraavat tahot.
Ruokasektorin koordinaatiohankkeen esittely
Lähiruoka, luomu ja luonnontuotteet – valtakunnaisesti ja maakunnallisesti
Eri toimijoiden lyhyitä puheenvuoroja
– Ruokamatkailun kehittämishanke/ Suvi Takala, Into Seinäjoki Oy
– REGIONS4FOOD/ Soila Mäntymaa, SeAMK
– SME Organics – Luomun toimintasuunnitelma Etelä-Pohjanmaalle/ Anna Tall, SeAMK
– Ruokaprovinssin brändäyspilotista/ Juuli Seppälä, Foodwest Oy
Hungry for Finland – Ruokamatkailun tuotteistaminen/Kristiina Havas, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy
Superhyvä/ Eeva-Liisa Häkli, Foodwest Oy
Ruokasektorin koordinaatiohankkeen toteuttavat Turun Yliopiston Brahea -keskus ja Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti sekä Pro Luomu ry aikajaksolla 1.9.2018 – 31.8.2021.