Mediclaudo Oy kutsuu opiskelijat apuun kehittämään uutta liiketoimintaa | SeAMK.fi

Mediclaudo Oy kutsuu opiskelijat apuun kehittämään uutta liiketoimintaa

kategoria: SeAMK Info

Digitalisaation avulla voi tehostaa tuotantoa ja luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia teollisuusyrityksille. Tämän on ymmärtänyt pitkät perinteet omaava Ilmajoen Teräsputkikaluste Oy. 60 vuotta toiminut perheyritys ei ole lukkiutunut vanhoihin kaavoihin vaan rohkeasti loikannut fyysisen tuotteen myymisestä älyrullakon alustan kehittämiseen, tuotteistamiseen ja myymiseen.

Sairaalakalusteiden tuoteperhettä laajentamaan on perustettu oma yhtiö. Mediclaudo Oy on kotimainen terveysteknologiayritys, joka tuottaa innovatiivisia varastointi- ja jakeluratkaisuja sekä ohjelmistoja.

— Olemme huomanneet kehittämämme älyrullakon suurimman potentiaalin olevan sen järjestelmässä. Mediclaudo-platformia voisi soveltaa missä tahansa kalusteessa tai vastaavassa ratkaisemaan erityisesti käyttäjähallintaan/lukitukseen liittyviä ongelmia. Yrityksen näkökulmasta platformin skaalaaminen on aivan eri lailla mahdollista kuin kokonaisen fyysisen tuotteen, kertoo toimitusjohtaja Jussi Eväsoja.

Virtuaalihackathonilla vauhtia maailmanvalloitukseen

Mediclaudo Oy:n visio on rakentaa digitaalinen alusta, jota hyödynnetään terveydenhuoltoalan lisäksi monipuolisesti muun muassa teollisuudessa ja julkisissa tiloissa. Alusta tuottaa lisäarvoa kerätyn tiedon tekoälypohjaisella analysoinnilla ja ennakoivalla reagoinnilla.

Miten ja missä Mediclaudo Oy:n alustaa sitten voisi käyttää ja hyödyntää? Siihen opiskelijat etsitään raikkaita ideoita innovaatiotapahtumasta, jonka Seinäjoen ammattikorkeakoulu järjestää yhdessä Oulun yliopiston kanssa. Virtuaalihackathon on osa Itämeren alueelle keskittyvät Interreg BSR-rahoitteisen InnoCAPE-hankkeen Hack4Industry 5.0-tapahtumasarjaa.

— Haluamme uusia, tuoreita näkemyksiä uuden ohjelmistoplatformin kehittämiseen ja jatkojalostamiseen. Pidämme Hackathonia mielenkiintoisena ja innovatiivisena toimintamallina ja haluamme olla mukana hyödyntämässä sitä, sanoo Eväsoja.

Hackathon kestää kuukauden (15.3.-15.4) ja sisältää viisi kahden tunnin Teams-tapaamista, joiden välillä joukkueet työstävät ratkaisujaan. Jokainen Teams-tapaamiseen alkaa asiantuntijapuheenvuorolla, jossa alustetaan päivän teemaa. Opiskelijat saavat eväitä muun muassa tuotekehitykseen, markkinointiin ja pitchaukseen. Avaussession puhujaksi on kutsuttu Mistä kasvua? -kirjan kirjoittaja, Digi- ja väestötietoviraston sähköisestä asioinnista ja asiakaslähtöisyydestä vastaava johtaja Mikko Mattinen.

Hackathonilla tavoitellaan konkreettista lopputulosta, josta olisi haasteen heittäneelle yritykselle hyötyä esimerkiksi kehittämissuunnitelman ja kustannusarvion, karkean ohjelmistoarkkitehtuurin suunnitelman tai potentiaalisen liiketoimintamallin muodossa.

— Odotamme tiimeiltä uusia raikkaita ideoita ja ajatuksia “out of the box”-tyyppisesti, Mediclaudo Oy:n edustajat kiteyttävät.

Lisätiedot:

Mediclaudo Oy
Toimitusjohtaja Jussi Eväsoja
Puh. 044 012 6990, Jussi.Evasoja@mediclaudo.com

https://mediclaudo.com/

InnoCAPE-hanke ja hackathon:

SeAMK
Projektipäällikkö Annika Koskela
Puh. 040 830 0327

Oulun yliopisto
Pirkko Taskinen
Puh. 040 506 2079

https://innocape.eu/