Uutta osaamista restonomi (ylempi AMK) -tutkinnolla
Olen eteläpohjalaistunut savolainen. Lukion suoritettuani lähdin opiskelemaan ravintolakokiksi Ravintolakoulu Perhoon. Opinnot jatkuivat jouhevasti Haaga-Helia ammattikorkeakouluun Hotelli-ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelmaan (restonomi). Pääaineena opiskelin ruokatuotannon johtamista ja samassa yhteydessä pätevöidyin keittiömestariksi. Jo opintojen loppuvaiheessa oli selvää, että haluan jatkaa aikanaan opintojani ylemmän ammattikorkeakoulun merkeissä.
Restonomi-opintojen loppuvaiheessa pääsin töihin Atrian tuotekehitykseen trainee-ohjelman kautta. Atrialla olen työskennellyt eri tuotekehityksen tehtävissä jo viidentoista vuoden ajan, tällä hetkellä tuotekehityspäällikkönä. Halusin päivittää opintoni vastaamaan uutta tutkintotasoa ja saada kaikki aiemmat opintoni yhden yleisesti tunnustetun tutkinnon alle, joten aloitin ylemmän ammattikorkeakoulun opinnot. Opinnot sujuivat vauhdikkaasti.
Henkilökohtainen ohjaus ja opintosuunnitelma tukivat opintojen ja työelämän yhdistymistä. Opinnäytetyön tein omaa organisaatiotani hyödyttävästä aihealueesta. Lopputyöprosessin läpikäynti ja tieteellisen ajattelutavan omaksuminen olivat opintojen parasta antia. Tästä kokemuksesta kuuluu kiitos myös SeAMKin ruoka-alan opettajille ja erityisesti opinnäytetyön ohjaajalle.
SeAMK Ruokaketjun kehittämisen tutkinto-ohjelma (ylempi AMK) sopii henkilöille, jotka haluavat lisätä omaa poikkitieteellistä ajatteluaan ja saada näkemyksiä sekä kokemuksia muilta opiskelijoilta omaan työhönsä. Opinnoista saa parhaan hyödyn, kun rohkeasti valitsee omia tavoitteitaan tukevia opintokokonaisuuksia ja haastaa itseään ja omia käsityksiään lopputyön merkeissä.
Teksti: Emma-Kaisa Yli-Karjanmaa
Kuva: Johanna Saarenpää