Bio- ja elintarviketekniikan insinöörejä palkittiin
SeAMKin vuonna 2018 valmistuneita bio- ja elintarviketekniikan insinöörejä, jotka ovat suorittaneet liha-alan opinnot, palkittiin stipendeillä 14.3.2019.
SeAMKista insinööriksi valmistunut Alex Snellman arvosti opinnoissaan kokonaisuutta.
Opinnoissa sain hyvän kokonaiskuvan koko teollisuudesta, ja näin koko laaja-alaisen kentän, pohti tuotekehittäjä Alex Snellman opinnoistaan.
Lihakeskusliiton ammatinedistämissäätiö jakaa stipendejä, koska valmistuneet liha-alan asiantuntijat ovat todella tärkeitä koko lihateollisuudelle.
– Olemme yhdessä oppilaitosten kanssa halunneet kehittää yhteistyötä motivoimalla opiskelijoita. Teollisuus on kiinnostunut alalle hakeutuvista ja valmistuneista. Yhteistyötä on monentasoista, mm. opinnäytetöiden ja vierailuluentojen saralla, kertoo Mari Hannuksela Lihakeskusliitto ry:stä.
Lihakeskusliiton ensimmäiset stipendit jaettiin SeAMKista valmistuneille vuonna 2015, ja niitä pyritään jakamaan vuosittain myös jatkossa. Tämänvuotinen tilaisuus kokosi paikalle 10 valmistunutta liha-alan insinööriä. Liha-alan insinöörejä valmistui viime vuonna yhteensä 12.
– On hienoa tulla tapaamaan paikan päälle alalle valmistuneita, sillä he ovat tulevia yhteistyökumppaneita. Toimiala on aika pieni, joten tästä on hyvä rakentaa yhteistyötä, jatkaa Hannuksela.
SeAMKin bio- ja elintarviketekniikan koulutus on haettavana yhteishaussa, joka alkaa 20.3.2019. Siitä ja muista amk-koulutuksista sekä ylemmistä amk -hakukohteista löytyy lisätietoa osoitteessa stage.dev.seamk.fi/haku.
Artikkeli on aiemmin ilmestynyt SeAMK-verkkolehdessä.