Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka | SeAMK.fi

Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Jokainen syö, mutta miten ruoka päätyy lautaselle?

Elintarviketeollisuus on monipuolinen, kehittyvä ja kansainvälinen ala, jossa bio- ja elintarviketekniikan insinöörin työtehtävät ovat monipuolisia ja työntekijöiltä edellytetään korkeaa ammattitaitoa.

SeAMKissa elintarvikeinsinöörin opinnoissa pääset seuraamaan koko ruoan kiertokulun alusta loppuun. Tutustut ruoan raaka-aineisiin ja kehität tuotteita, esimerkiksi härkiksen ja mifun seuraajia, sipsejä, jäätelöitä, oluita, kakkuja, makkaroita ja muita valmisruokia.

SeAMK on Suomen paras ammattikorkeakoulu

Seinäjoen ammattikorkeakoulu (SeAMK) on kolmatta kertaa Suomen paras ammattikorkeakoulu valtakunnallisen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyn (AVOP) vuoden 2022 tuloksissa. AMK-tutkintoon valmistuneiden mielestä SeAMKissa on Suomen paras opiskelutyytyväisyys, parhaat opintojen sisällöt ja oppimisympäristöt sekä parhaimmat opiskelun tukipalvelut ja työelämäyhteydet. Kansainvälisyyden, työelämäneuvonnan, harjoittelun ja opinnäytetyön osa-alueilla SeAMK ylsi toiselle sijalle. Tässä valtakunnallisessa kyselyssä opiskelijat arvioivat ja antavat palautetta toteutuneesta koulutuksesta. (Lähde: vipunen.fi)

Paras bio- ja elintarviketekniikan koulutus

SeAMKin bio- ja elintarviketekniikan insinöörikoulutus sai valtakunnallisen AVOP-kyselyn vertailussa parhaat pisteet. (Lähde: vipunen.fi)

  • Kevään toinen yhteishaku
  • Tutkinto: Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

  • Laajuus: 240 op, 4 vuotta

  • Aloituspaikat:

    • Päivätoteutus: 25

  • Hakuaika: 13.03.– 27.03.2024

  • Valintakoe 27.05.2024 - 29.05.2024 (Hakija osallistuu vain yhtenä päivänä.)

  • Lue hakufaktat

Elintarvikeinsinöörin opinnot

Bio- ja elintarviketekniikan insinööri-opinnoissasi pääset seuraamaan koko ruuan kiertokulun alusta loppuun. Tutustut ruuan raaka-aineisiin kulkien läpi kehityspolun päätyen aina lopulliseen tuotteeseen.

Opintojesi alussa paneudut niin elintarviketeknologian kuin liha- ja valmisruokateknologian elintarviketuotteiden kehittämiseen ja valmistamiseen. Suuntautumisvalinta näiden osalta tehdään toisena opiskeluvuotena.

Monialainen ja kansainvälinen SeAMK tarjoaa myös bio-ja elintarviketekniikan insinööreiksi opiskeleville mahdollisuuden laajentaa osaamistaan oppilaitoksen sisältä aina kansainväliselle bio- ja elintarvikealalle asti. Osa opinnoistasi järjestetään yhdessä agrologi- ja restonomikoulutusten kanssa, mutta voit valita myös muita SeAMKin opintoja. Uusia kokemuksia halutessasi voit lähteä ulkomaanvaihtoon tai suorittaa työharjoittelun ulkomailla.

Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Opiskelumenetelmät elintarvikeinsinööriksi

Monialaisuus korostuu bio-ja elintarviketekniikan insinöörien opinnoissa heti alkumetreiltä lähtien. Opintojesi alussa voit laboratoriotyöskentelyn kautta perehtyä esimerkiksi kemian, mikrobiologian ja biotekniikan soveltamiseen. Unohtaa ei sovi myöskään työelämän edellyttämiä vuorovaikutus- ja viestintätaitoja.

Laboratorio-, koetehdas- ja tuotantolaitostasoiset oppimisympäristömme on varustettu vastaamaan mahdollisimman hyvin opintojen tarpeita. SeAMKissa pääset työskentelemään esimerkiksi biotekniikan ja mikrobiologian sekä elintarvike- ja kemian laboratorioissa. Näiden lisäksi laadukkaat Foodwest Oy:n koetehdas ja SEDU Törnäväntien tuotantolaitostason tilat odottavat sinua ja muita tulevia bio-ja elintarviketeknologian asiantuntijoita.

Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Opiskelu elintarvikeinsinööriksi työn ohessa

Syksyn 2023 yhteishaussa valittavilla opiskelijoille opinnot alkavat tammikuussa 2024. Monimuoto-opiskelussa itsenäinen ja verkon välityksellä tapahtuva opiskelu vuorottelee sekä etä- että lähijaksojen (to-la) kanssa. Keväällä 2024 monimuotoryhmä aloittaa viikolla 2. Kevätlukukauden muut lähijaksot ovat torstaista lauantaihin:

    • monimuotojen etäopetusviikkoina: 6, 7, 10, 15 ja 19 ja
    • monimuotojen lähiviikkoina: 2, 4, 12, 17 ja 21.

Monimuotoryhmien luento-opetus toteutetaan pääasiassa etäluentoina etäopetusviikoilla. Laboratorioharjoitukset ym. läsnäoloa vaativa työskentely sijoitetaan lähiviikoille. Opiskelu onnistuu myös työn ohessa, jolloin työn ja opintojen yhdistäminen mahdollistuu erilaisten oppimistehtävien kautta. Oppimistehtävät voivat liittyä myös SeAMKin kumppaniyritysten kehittämishankkeisiin.

Erillishakujen kautta valittujen opiskelijoiden monimuoto-opetus toteutuu henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti.

Elintarvikeinsinööri työelämässä

Bio- ja elintarviketekniikan insinöörit ovat kysyttyjä asiantuntijoita elintarviketeollisuudessa ympäri Suomen ja erityisesti Seinäjoen seudulla. Elintarviketeollisuus kasvaa teknologian kehittymisen, tuotteiden jalostuksen ja uusien innovaatioiden myötä luoden uusia työpaikkoja perinteisten työtehtävien rinnalle.

Valmistumisen jälkeen työpaikkasi voi löytyä esimerkiksi suuresta maito- ja meijeriteollisuuden tai lihanjalostus- ja valmisruokateollisuuden yrityksestä tai suunnittelutehtävistä insinööritoimistosta. Vaihtoehtoisesti voit toimia esimerkiksi yrittäjänä panimo-, alkoholi- ja juomateollisuudessa.

Haku elintarvikeinsinöörin koulutukseen

Bio- ja elintarviketekniikan insinöörin tutkinto-ohjelmaan haetaan valtakunnallisessa korkeakoulujen yhteishaussa Opintopolku-palvelussa.

Tule parhaaseen korkeakouluun opiskelijalle – tule SeAMKiin!

Näin haet SeAMKiin

Valitse haluamasi tutkinto

Tutustu valinta-perusteisiin

Hae tutkintoon Opintopolussa

Osallistu valintakokeisiin

Ota paikka vastaan SeAMKissa