SEAMKin restonomiopiskelijoilla esitys kansainvälisessä symposiumissa Helsingissä 23.9.2025

SEAMKin restonomiopiskelijat esittelivät opetusravintola Prikassa järjestetyn Living Lab -tutkimusosion toteutusta ja tuloksia Helsingissä 23.9.2025 järjestetyssä kansainvälisessä Improving Food Choices: Towards More Healthy Sustainable Diets -symposiumissa.

SEAMK oli mukana toteuttamassa symposiumia, jonka keskiössä oli terveyden edistäminen ruokavalintojen avulla ympäristövaikutukset huomioiden. Symposiumissa esiteltiin useita eri tutkimuksia ja paikalla oli tutkijoita ympäri Eurooppaa.
Prikan Living Lab -toteutuksessa tutkittiin ihmisten ruoanvalinnan perusteita ja uuden, annoksen ravitsemuslaadusta ja ympäristöystävällisyydestä kertovan merkinnän vaikutusta valintoihin. Living Lab -tutkimusasetelma toteutettiin yhteistyössä Queen’s University Belfastin ja Helsingin yliopiston kanssa.

– Opiskelijoille tämä tutkimusyhteistyökokonaisuus, joka huipentui kansainväliseen symposiumiin ja siellä esiintymiseen, on ollut huikea kokemus. Kutsu Belfastiin taisi yllättää meidät kaikki, toteavat opiskelijoiden ohjauksesta ja tutkimusyhteistyöstä vastanneet lehtori Eliisa Ylinen ja yliopettaja Kaija Nissinen SEAMKista.
Katso alla Living Lab -toteutuksesta tehty video.
Kuvat: Maijaliisa Erkkola ja Kaija Nissinen.
Lisätietoja:
Kaija Nissinen, yliopettaja
+358 40 830 4207
kaija.nissinen@seamk.fi